Baby-reflexologie

Baby-reflexologie

Baby-reflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie voor baby’s.  Deze technieken zijn oorspronkelijk bedoeld voor verbondenheid met de baby.  Maar het bleek dat veel klachten en symptomen van de  baby te verlichten, vergemakkelijken of verdwenen.

De klachten bij baby’s hebben over het geheel genomen vaak te maken met spijsvertering, slapen en weerstand. Laat een baby hier nu op de meest ongemakkelijke momenten en plaatsen last van hebben. Een voorbeeld zou kunnen zijn: midden in de nacht niet willen slapen of wanneer je lekker in een restaurant een hapje zou willen eten. Het voordeel van baby-reflexologie is dat het door de ouders geleerd wordt, zodat ze het zelf en op elke plek kunnen toepassen. En het aangeleerde kan men natuurlijk ook toepassen als contact moment tussen ouder en baby (maar natuurlijk kan je dat altijd blijven doen ongeacht de leeftijd)

Baby-reflexologie kan toegepast worden vanaf 4 weken. De tijd die een baby gemasseerd kan worden hangt af van de baby en de leeftijd. Onder de 3 maand kan 5 minuten al ruim voldoende zijn.

klachten bij baby’s

*obstipatie/harde ontlasting
*krampjes
*reflux
*winderigheid

*neusverkouden
*astma
*oorpijn

*toename van gewicht bij prematuren
*slecht in/door slapen
*klachten bij tandjes krijgen