Hooikoorts, wat is eraan te doen?

Het mooie weer komt er weer aan,  iedereen is blij dat de bloemen en bomen gaan bloeien en de vogeltjes heerlijk gaan fluiten, behalve de mensen die last van hooikoorts hebben. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Het is eigenlijk een overdreven reactie van jou afweersysteem op “eigenlijk” onschadelijke stoffen (hier hebben we het over hooikoorts en zijn het de pollen en stuifmeel, maar er kunnen ook andere stoffen zijn waar het lichaam zo op reageert). De pollen en stuifmeel die in de seizoenen rond dwarrelen komen in aanraking met de slijmvliezen van je neus en ogen, normaal gesproken is er niets aan de hand, echter bij verschillende mensen herkent het lichaam het als een schadelijke stof en gaat dan antistoffen maken.
Dit kan dan verschillende reacties veroorzaken zoals: tranende/jeukende/branderige ogen, rode en gezwollen oogleden, niesbuien, loopneus en/of verstopte neus, benauwdheid, huidklachten, vermoeidheid of lusteloosheid, koortsig gevoel, hoesten en een pijnlijke keel, jeukend verhemelte, en misschien ben ik er nog wel wat vergeten.

Wat eraan te doen?

Het is van belang je immuunsysteem te versterken vóór het seizoen begint. Dit kan je doen door VoetreflexPlus behandelingen, dit is een manier om je immuunsysteem te versterken, om te proberen jou klachtenvrij door het seizoen te loodsen.  Tevens is het raadzaam om  naast gezonde voeding ook voedingssupplementen erbij te gebruiken, b.v.  Forever Bee Pollen, deze is rijk aan vitaliserende stoffen, de Pollen hebben een goede invloed op de algehele weerstand.
Is het niet gelukt de om je immuunsysteem voor het seizoen te versterken en je toch hooikoorts klachten hebt dan kan Hooikoorts! Weg ermee! zeker nog helpen om jou klachten te verminderen.  Tijdens de behandeling worden er tips en adviezen voor thuis mee gegeven.

p.s.
VoetreflexPlus wordt vaak geheel/gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over VoetreflexPlus klik  hier,  of om contact op te nemen hier.

Hopelijk kom je het hooikoortsseizoen niesvrij door!

 

 

 

 

One thought on “Hooikoorts, wat is eraan te doen?

Comments are closed.