VoetreflexPlus

VoetreflexPlus: een natuurgeneeskunde

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse- en originele authentieke Chinese Voetreflex massagetechnieken.

Westerse Voetreflex massage:

Hierbij worden reflexzones op de voet met een speciale duimtechniek behandelt. Door het stimuleren van de reflexzones op de voet, geef je een reflex (reactie) naar andere delen elders in je lichaam. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd waardoor er een verbetering van de bloed- en energie doorstroming ontstaat en het beïnvloed het zenuwstelsel.

Chinese Voetreflex massage:meridaan

Chinese Voetreflex massage is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG, internationaal TCM genoemd). Hierbij worden acupunctuurpunten en meridiaanbanen op voeten, onderbenen en knieën behandeld. Meridiaanbanen zijn banen in ons lichaam waar levensenergie (Qi) doorheen stroomt. Je kan het vergelijken als een soort beekje waar water doorheen stroomt. Wordt de stroming geblokkeerd dan krijgt het gebied achter de blokkade geen water en verdroogd. Zo is het ook met de Qi die door het lichaam stroomt, door een blokkade ontstaan er gezondheidsproblemen, die zich zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel kunnen uiten. De Chinese Geneeskunde gaat er ook vanuit om mensen tot een hoge leeftijd gezond te houden. In 1e instantie is het bedoeld om mensen gezond te houden en ten 2e is het een ondersteuning om klachten te verhelpen of te verminderen.

Wat is nu het voordeel van een VoetreflexPlus massage:

De klachten worden vanuit de Westerse- en Chinese visie te benaderd. Hierdoor kent de behandelwijze veel meer mogelijkheden en versterkt en versnelt het effect van een behandeling.