Een lesje van Maya de Bij!

Op een willekeurige ochtend wil ik mijn radio aanzetten, en toen gebeurde het! Bij mij moet je dat via de tv doen, dus voor ik om kon schakelen naar de radio zag ik daar een stukje nostalgie. Je kent het vast wel het tv serie over Maya de Bij   Dus ik val daar in die serie en blijf gepassioneerd te kijken.  Want Maya doet mee aan een wedstrijd, en ze moet tegen een andere bijenteam spelen. De captain van dat team is dochter Violet van een vooropgesteld persoon. Violet is nogal gemeen tegen Maya, en ze speelt ook nog eens vals. Haar vader wil dat ze wint, want dan is de koningin tevreden, en de winst is dat het komende jaar en alle jaren daarna alle honing van het team van Maya voor de koningin is, terwijl ze zelf al heel veel honing heeft. Violet blijft gemeen doen tegen Maya en ook blijft ze vals spelen, maar er knaagt wel iets in haar, maar haar vader teleurstellen  wil ze ook niet.

Nu denk je misschien waar gaat dit naartoe? Ook al is dit een kinderserie, er zit wel een goede boodschap in. De koningin wil alleen maar meer, meer, meer en nog eens meer. Maar dat gaat ten koste van het gevoel van anderen.

De vader en dochter willen alleen maar voldoen aan de eisen van een ander. Het gevolg hiervan is dat ze iets doen waar ze zelf geen vrede mee hebben.

Bedenk nu eens hoe vaak jij iets doet om te voldoen aan een ander? Het kan heel groot zijn, maar ook heel klein. Groot zou kunnen zijn een opleiding of baan hebben, omdat de hele familie in die branche zit. Bij klein zou je kunnen denken aan, jij wil in de zon zitten terwijl een ander het zonnescherm uitdraait, of jij wil pasta eten en de ander lust dat niet dus kook je maar wat anders.

Nu denk je misschien, kom op doe niet zo moeilijk, dan eet je toch wat anders of schuif je op een ander plekje in de zon. Ja zeker dat kan, maar wanneer jij altijd danst naar de poppen van de ander, voel jij je dan op de duur nog wel gelukkig en prettig? Ik weet zeker dat dit gaat knagen. En dat is een begin van het opbouwen van stress. En dan beginnen zich de eerste lichamelijke klachten zich voor te doen, denk aan misselijkheid, hoofdpijn, gespannen spieren, moe zijn, slaap problemen enz. Dat is zeker het moment om je eens te verdiepen in jezelf, waar komen die klachten vandaan?

Weet je niet hoe je hier aan moet beginnen, dan kan het programma “op weg naar vitaliteit”  een goede start zijn.

…. Leef je eigen pad!

Ps. Klik hier voor meer informatie of een afspraak!