Een lesje van Maya de Bij!

Op een willekeurige ochtend wil ik mijn radio aanzetten, en toen gebeurde het! Bij mij moet je dat via de tv doen, dus voor ik om kon schakelen naar de radio zag ik daar een stukje nostalgie. Je kent het vast wel de tv serie over Maya de Bij   Dus ik val daar in die serie en blijf gepassioneerd te kijken.

Maya doet mee aan een wedstrijd, waar ze  verschillende proeven moeten doen tegen het team van  Violet. Als ze verliezen gaat de honing van dit jaar en de komende jaren naar de koning (en zij heeft al heel veel).
Om de wedstrijd te winnen doet Violet nogal gemeen tegen Maya, bovendien speelt ze ook nog eens vals.  De vader van Violet wil de koningin niet teleurstellen en legt daarom nog eens extra druk op Violet dat ze moet winnen. Daarom blijft Violet  maar gemeen doen tegen Maya en tevens blijft ze vals spelen. Toch begint  er iets aan Violet te knagen, want ze wil haar vader teleurstellen.

Nu denk je misschien waar gaat dit naartoe? Ook al is dit een kinderserie, er zit wel een goede boodschap in. De koningin wil alleen maar meer, meer, meer en nog eens meer. Maar dat gaat ten koste van het gevoel van anderen.

De vader en Violet willen alleen maar voldoen aan de eisen van een ander. Het gevolg hiervan is dat ze iets doen waar ze zelf geen vrede mee hebben.

Bedenk nu eens hoe vaak jij iets doet om te voldoen aan een ander? Het kan heel groot zijn, maar ook heel klein. Groot zou kunnen zijn een opleiding of baan hebben, omdat de hele familie in die branche zit. Bij klein zou je kunnen denken aan, jij wil in de zon zitten terwijl een ander het zonnescherm uitdraait, of jij wil pasta eten en de ander lust dat niet dus kook je maar wat anders.

Nu denk je misschien, kom op doe niet zo moeilijk, dan eet je toch wat anders of schuif je op een ander plekje in de zon. Ja zeker dat kan, maar wanneer jij altijd danst naar de poppen van de ander, voel jij je dan op de duur nog wel gelukkig en prettig? Ik weet zeker dat dit gaat knagen. En dat is een begin van het opbouwen van stress. En dan beginnen zich de eerste lichamelijke klachten zich voor te doen, denk aan misselijkheid, hoofdpijn, gespannen spieren, moe zijn, slaap problemen enz. Dat is zeker het moment om je eens te verdiepen in jezelf, waar komen die klachten vandaan?

Weet je niet hoe je hier aan moet beginnen, dan kan het programma “op weg naar vitaliteit”  een goede start zijn.

…. Leef je eigen pad!

Ps. Klik hier voor meer informatie of een afspraak!