Veel gestelde vragen

VoetreflexPlus, wat is dat?
Het is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage (gebaseerd op de Chinese Geneeskunde).
Westerse voetreflex: Reflexzones op de voeten  worden via een speciale duimtechniek behandelt.
Chinese voetreflex: Meridiaanbanen, acupunctuurpunten en reflexzones op zowel voeten als onderbenen worden door glijdende technieken behandelt.

Nu heb je uitgelegd wat VoetreflexPlus is, maar wat doe je dan precies?
Tijdens de behandeling worden de voeten en onderbenen (tot en met de knie) gemasseerd. Maar door de scholingen die ik gevolgd heb is mijn kennis behoorlijk uitgebreid. Daarom kan het ook zo zijn dat ik je hoofd, oren, rug of armen erbij behandel. Door de combinatie van reflexzones en meridiaanbanen op zowel voeten, onderbenen, hoofd, oren, rug en armen te combineren, versterkt en versnelt het de effecten van de behandeling.

Wat is nu het voordeel van VoetreflexPlus?
Door de combinatie van Westerse als de Chinese technieken versterken en versnellen de effecten van de behandelingen zich.  Ook door de kijk vanuit de Chinese Geneeskunde worden er verbanden gelegd tussen psychische/emotionele problemen die fysieke klachten veroorzaken, of fysieke problemen die psychische/emotionele klachten veroorzaken.

VoetreflexPlus, wat helpt dat bij stressklachten?
Door de massage aan de voeten en onderbenen, maar soms ook hoofd, armen en rug, ga je ontspanning ervaren. Door de massage worden reflexzones en acupunctuurpunten en meridiaanbanen gestimuleerd, dit zorgt  ervoor dat de corresponderende organen en stelsels in balans komen en herstellen. Dit betekent dat de fysieke klachten die door de stress zijn ontstaan verminderen of verdwijnen.

Wanneer ik met op weg naar vitaliteit begin moet ik vast mijn leven drastisch veranderen?

ALS JE BLIJFT DOEN WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG

Wanneer jij niet verandert, blijft je huidige situatie bestaan. Wil jij dat het verandert? Ja, dan zal jij moeten veranderen. Met het persoonlijk plan maken wij voor jou een haalbaar doel. De veranderingen die er gaan komen zijn in overleg met jou gemaakt en zijn in kleine stappen. Hierdoor wordt de verandering een gewoonte en gaat het uiteindelijk vanzelf.

Ik heb al zo vaak geprobeerd om iets te veranderen, maar alles is mislukt! Waarom werkt op weg naar vitaliteit dan wel?
Vaak zijn de veranderingen die men probeert te groot. Doordat op weg naar vitaliteit met kleine stapjes gaat en over een langere periode wordt het een gewoonte. Bedenk eens dat je ook elke ochtend de gewoonte hebt te ontbijten en voor je gaat slapen je tanden poetst.

Ik zorg zo graag voor een ander, waarom wordt het me dan toch teveel?
Omdat jou goede eigenschap, ook vaak jou valkuil is. Daarom gaan we opzoek naar jou valkuilen en met eenvoudige tips breng je dit weer in balans.

Kan het niet met minder behandelingen, omdat ik niet weet of ik het wel fijn vindt?
Op weg naar vitaliteit start jij omdat je stress ervaart en wilt oplossen. Daarom maak ik een gericht plan naar aanleiding van de vragen die ik jou in de eerste behandeling stel. We werken dan ook naar een doel toe. Om dit te kunnen bereiken ben je deze behandelingen in een periode van 100 dagen nodig.

Ik heb geen stressklachten, kan jij me dan niet helpen?
Ook zonder "stress"klachten kan ik jou wel helpen. Uit ervaring blijkt dat er vaak een stress factor schuil gaat bij klachten. Veel mensen denken dat stress verbonden is aan het werk, dat is helaas niet waar. Er zijn nog vele andere factoren die ook stress uitlokken, zelfs leuke dingen. Met de antwoorden op vragenlijst die tijdens de eerste behandeling wordt doorgenomen, zal ik een persoonlijk plan maken. Hieruit zal duidelijk worden wat de bron van jou klacht is. Wanneer jij duidelijk in beeld hebt wat de oorzaak is, kan jij met op weg naar vitaliteit gericht aan de slag.

Aan welke klachten moet ik denken, die behandeld kunnen worden?
Eigenlijk is dat niet specifiek op te noemen, daarom een opsomming van de meest voorkomende klachten. Staat uw klacht er niet tussen, neem gerust contact op voor verdere informatie.


*vermoeidheid
*burn-out
*stress
*hoofdpijn
*concentratieproblemen

*slaapprobleem
*verminderde afweer
*allergieën
*benauwdheidsklachten
*spijsverteringsproblemen

*PMS
*menstruatieklachten
*blaasproblemen
*rugklachten
*spier/gewrichtsklachten

Waarom worden er ook voedingstips gegeven?
Voeding is de brandstof van het lichaam. Laat ik dit verduidelijken: Bij een auto moet je de tank vullen, zodat je kan rijden. Dit doe je met benzine of diesel. Zou je er water in gooien, je vult hem wel, maar hij zal het niet doen. Jouw lichaam is ook de juiste brandstof nodig zodat jij optimaal kan functioneren.