Een vraag aan jezelf: Hoeveel ben IK waard?

Ja, dat is nogal een vraag. Is je leven, je gezondheid, je welzijn in geld uit te drukken? Dat lijkt mij niet.  Geld kan wel een middel zijn om je gezondheid, je welzijn en je leven te optimaliseren.

Ik kan niet iedereen over een kam scheren. Ik mag niet oordelen en wil ook niet oordelen. Maar ik wil wel iets kwijt waarover je kunt gaan nadenken.

Waaraan geef jij je geld uit? Aan materie of je gezondheid?

Laat ik dat nu eens met een voorbeeld proberen duidelijk te maken.
We nemen een gemiddelde vrouw. Vanuit gaand dat ze een mobiel heeft met misschien een klein abonnementje van b.v. €20,00. Dan nog een cliché, ze heeft ook een kleine autootje, waarvan de belasting zo rond €20,00 is.

Laten we er vanuit gaan dat ze doorgaans super je best doet om gezond te eten, maar de zaterdag (is dan 4 X in een maand) is meestal een baaldag waarop ze een extraatje neemt  in de avond. Stel dat ze een flinke koek (€ 1,00) bij de koffie neemt en bij de frisdrank/borrel (€1,50) neem e ook nog chips (€1,30). Dan ziet ze ook nog een leuke blousje en broek in de aanbieding samen €40,00, wat een koopje. Heb je meegeteld? Wil je het precies of ronden we het af? Precies is het €95,20.

Wat ik hierboven als voorbeeld geef, wees eerlijk,  is toch wel heel minimaal wat we aan extra (onnodige) kosten uitgeven? En dat is dan zo gemiddeld  €100,00 per maand

Nee, ik ben ook niet roomser dan de paus, ook ik gebruik deze extra dingen.

Maar waar ik nu naar toe wil is het volgende. Je gezondheid.  Tegenwoordig zijn we allemaal moe,  voelen ons opgeblazen (waarvan je haast zou denken dat je zwanger bent zo dik is je buik). En aan het eind van de dag een zwaar/pijnlijk hoofd en stijf in je nek en schouders. Om dat op te lossen zeggen ze dat sporten zo gezond is, dus dan sleur je jezelf maar naar de sportschool waar je eigenlijk geen bal aan vindt. “Hoeveel geld breng je daar naartoe zonder er gebruik van te maken?”

En je hebt je er heen gesleurd, maar je zit in je hoofd met het volgende dilemma:TIJD, die heb je er eigenlijk niet voor want je “moet” nog zoveel.

Want als je werkt , dan heb je daarnaast ook nog een huis die je op orde wilt houden. Misschien heb je kinderen, of ze nu groot of klein zijn, je bent er constant mee bezig, zorgen dat ze op je juiste tijd op de juiste plek zijn, ofwel dat er schone kleren in de kast liggen. Ook wil iedereen nog wel wat te eten, dus de boodschappen doe je er ook nog even bij tussendoor. O ja, je ouders, verdorie lukt deze week eigenlijk niet zo goed, nou dan ga je daar volgende week wel even heen. En  vriendinnen, oeps wanneer heb je die ook al weer voor het laatst gesproken?  Tja, en dan hebben we het nog niet eens over van alle verenigingen waar je bij zit.

Waar gaat dit verhaal heen? Wat heeft het met “hoeveel ben ik waard ik waard?” te maken?

Allereerst, waar blijf jij in dit geheel? Je zorgt voor alles en iedereen, maar ook voor jezelf?

Nou…. Eigenlijk niet.

En dan komt er het dappere besluit om toch maar eens voor jezelf te zorgen, want je wilt toch wel meer energie en je ook wel wat fitter te voelen. En wat ontspanning is zeker ook welkom.

Laat ik het dan bij mijn eigen toko houden, je neemt met mij contact op voor wat meer informatie. Nadat je hebt gehoord welke voordelen van b.v. op weg naar meer vitaliteit jou oplevert, wordt je al helemaal blij.  Maar dan komt de beroemde vraag…. WAT KOST DAT DAN? En de volgende opmerking die er achteraan komt is….. HOEVEEL TIJD KOST DAT?

Nu snap ik ook wel dat het betaald moet worden en dat er tijd vrij gemaakt moet worden.

Maar…  ga je op dezelfde manier door zoals je dat altijd deed, dan zullen klachten zeker niet minder worden, maar eerder MEER. In het ergste geval wordt het zo erg dat je niet meer zo kan functioneren zoals je altijd deed, met misschien als gevolg dat je niet meer kan werken, niet voor je gezin en ouders kan zorgen, en de vereniging waar je zo druk voor was ook moet laten vallen.

We hadden het over tijd en geld.

Wil jij werken aan je gezondheid door b.v. op weg naar meer vitaliteit, dan kost dat in het begin zeker extra tijd. Maar je krijgt er ontspanning en een betere gezondheid voor terug. En dat levert jou uiteindelijk een veel vitaler en energieker gevoel op.

Ja, en het klopt, dat kost vaak ook geld. Maar wat is jou gezondheid je waard? Kies je voor een geldbedrag om jezelf gezond te houden of zoals we hierboven als voorbeeld hebben genomen voor de “onnodige” kosten? En wat je hierin ook belangrijk is:

Als je “dood”ziek bent hoeveel zou jij ervoor over hebben om gezond te worden. Waarom zorg je er dan niet voor om gezond te blijven?

BESTEED JIJ HET GELD EN JE TIJD LIEVER AAN EEN ANDER EN AAN (ONNODIGE) MATERIE/VOEDSEL? Prima!
Maar dan moet je op de koop toe nemen dat je klachten ervaart zoals moeheid, prikkelbaar, spierpijn, hoofdpijn, buikklachten, enz. En dat klachten kunnen verergeren totdat je volledig afgeknapt bent.

OF

BESTEED JIJ LIEVER HET GELD AAN JEZELF?  ZODAT JIJ ENERGIEK EN VITAAL BENT.

 

Denk je nu… ik ga toch maar eens met mezelf aan de slag dan kan je lezen wat op weg naar meer vitaliteit inhoud, maar je kan ook direct contact opnemen!

 

JIJ BENT HET WAARD?