Aluminium in deodorant, wat is handig om te weten!

  • Er worden verbanden gelegd tussen borstkanker en aluminium in deodorant

De aluminium die je onder je oksels smeert worden via de huid en klieren opgenomen in je lichaam.  Wanneer het lichaam het niet kan uitscheiden wordt het opgeslagen met de nodige consequenties.

  • Aluminium blokkeert de transpiratie

Je denkt misschien ha dat is fijn, want transpiratie wil je niet. Maar je transpireert om afvalstoffen kwijt te raken, en dit gaat dan niet. Wat je eigenlijk  wil is geen vieze geur

  • Aluminium en Alzheimer

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die aangeven dat er verbanden zijn tussen inname  van aluminium (o.a. in deodorant) en Alzheimer

  • Gele vlekken in kleding en aluminium

Doordat aluminium in contact komt met transpiratie, ontstaat er een reactie. Deze zorgt voor de gele vlekken

Er wordt veel gesproken over aluminium in deodorant. Hierover zijn de meningen nogal verdeeld. Of het waar is of niet waar is wat hierboven wordt beschreven laat ik in het midden. Maar preventie kan voor jou wel een reden zijn om naar een natuurlijke deodorant te gaan zonder aluminium, om te voorkomen dat je klachten krijgt.

De Aloë Ever-Shield Deodorant stick van Forever is gebaseerd op gestabiliseerde Aloë Vera gel, en bevat geen aluminium en geen alcohol, hierdoor is het een huidvriendelijke maar krachtige, niet-irriterende deodorant die een rustgevend effect na het scheren of waxen geeft. Tevens laat het geen vlekken achter in de kleding. En niet geheel onbelangrijk het geeft je de hele dag een effectieve bescherming en een fris gevoel.

Ben je geïnteresseerd, dan kan je deze hier bestellen.