Is detox een hype? En waarom zou jij er wel aan meedoen?

Het is mijn doel om korte stukjes te plaatsen, maar ik kom tot de ontdekking dat het met dit bericht niet helemaal gelukt is! Toch zou ik adviseren om even de moeite te nemen en het toch te gaan lezen!

veel leesplezier!

Is detox een hype?

Misschien is het beter om eerst te vertellen wat Detox betekent! Detox is eigenlijk een afkorting van detoxificatie,  in de volksmond wordt ook wel ontgiften of ‘ontslakken’ genoemd. Het betekent eigenlijk niets anders dan het reinigen van het lichaam, wat al sinds mensenheugenis wordt gedaan.

Waarom is dat reinigen dan eigenlijk zo nodig?
Jou lichaam krijgt dagelijks een grote hoeveelheid aan stoffen binnen die het lichaam moet verwerken (eenvoudig gezegd in stukken knippen) om het te kunnen gebruiken, wat niet bruikbaar is weer uit te scheiden, of te voorkomen dat het verder het lichaam in komt. Manieren van uitscheiden zijn o.a. via ontlasting, urine, transpiratie, adem, snot, afscheiding, oorsmeer.  Nu weet je nog niet waarom je moet reinigen!
Het probleem zit hem in de stoffen die je binnen krijgt. Je weet vast wel dat je stoffen binnen krijgt via voeding, maar heb je wel eens bedacht dat vaak een heel groot deel van je voeding niet geschikt is voor je lichaam? Dit zijn dan schadelijke stoffen die het lichaam weer uit moeten. Naast voeding zijn er nog meer manieren waardoor je schadelijke stoffen binnen kan krijgen en ook minder voor de hand liggende manieren. Enkele voorbeelden zijn: inademen van rook of andere vieze stoffen zoals uitlaatgassen, alcohol, pesticiden, medicatie, synthetische cosmetica (alles wat je op je huid smeert “eet je  op”), maar ook stress en emoties. Vergeet niet dat er ook tijdens verschillende processen in het lichaam afvalstoffen ontstaan, dit zijn ook schadelijke stoffen.

Al deze schadelijke stoffen moeten het lichaam weer uit. Tussen deze schadelijke stoffen  zitten ook stoffen waar het lichaam behoorlijk veel moeite mee heeft om ze kwijt te raken. Wanneer er teveel of te moeilijke schadelijke stoffen in het lichaam zijn, gaat het lichaam ze opslaan en raakt uiteindelijk overbelast. Hierdoor ontstaan dan allerhande klachten zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, haaruitval, hormoonstoornissen, huid problemen, stijve spieren en gewrichten. In het begin zijn de klachten  vaag en “licht”, maar de klachten kunnen steeds heftiger worden zoals allergieën, reuma,  gal/nierstenen tot ms, verlammingen en erger.

Omdat wij nu in een maatschappij leven en veelal een leefwijze hebben waardoor wij veel schadelijke stoffen binnen krijgen, zou het goed zijn 2x per jaar je lichaam te reinigen. Een detox-kuur zorgt ervoor dat het lichaam wordt gestimuleerd om te reinigen. Zo ontdoe jij jezelf van de schadelijke stoffen die opgeslagen zitten in je lichaam, en jij brengt je lichaam weer in balans.

Nu even terug komen op het begin van mijn verhaal Is detox een hype? Ik denk dat het meer een noodzaak is. Wij krijgen veel schadelijke stoffen binnen. Ook velen onder ons hebben verschillende klachten, wat erop duidt dat er schadelijke stoffen in het lichaam zitten opgeslagen.

Is detox een hype? En waarom zou jij er wel aan meedoen?

Ik vind het geen hype, maar eerder een must. Wanneer jij je beter en energieker wil voelen zou dit een reden kunnen zijn. Beter zou het zijn dat je voorkomt dat je diverse vage klachten gaat krijgen door preventief een detox-kuur te doen.
Na dit te hebben gelezen ben jij je er misschien nu van bewust dat het wel goed zou zijn om er wel aan mee te doen. Een reinig je binnenkant (detox)pakket zou een mooi uitkomst zijn. Door middel van VoetreflexPlus wordt je ondersteunt bij ontgiften het afvoeren van afvalstoffen en tevens krijg je tips en adviezen. Lees hier informatie over het reinig je binnenkant (detox) pakket , of maak direct een afspraak