Moe zijn en toch niet kunnen slapen!

Blog in het kader van een samenwerking met beleef coaching

Herken je dat? De wekker gaat en je bent al moe terwijl je benen nog niet eens buiten het bed hangen. En dan moet de dag nog beginnen. Je voornemen is dan ook dat je vanavond maar eens op tijd je nest in duikt. De dag start met de kinderen en jezelf in gereedheid brengen zodat iedereen op tijd op zijn plek is. Je werkt de hele dag, snel naar huis, zorgen dat er eten op tafel komt, want er moet weer iemand vroeg weg. Zelf nog even naar de sportschool en zo is je avond begonnen.

Weet je nog? Je goede voornemen om op tijd naar bed te gaan!

Terug van de sportschool vordert de avond gestaag verder, kinderen naar bed brengen, dan nog even een wasje weg werken, wat post doorkijken, wat voorbereidingen treffen voor de dag van morgen, want er moet weer gewerkt worden. Inmiddels is er een flink deel van de avond om, nog even je sociale media bijwerken op je mobiel en niet te vergeten via uitzending gemist je favoriete serie ook nog even kijken. Een blik op de klok, euhrrrrr, alweer laat! Nou nu maar snel je bed in, lekker gaan slapen, anders ben je morgen weer zo moe……maar de slaap wil niet komen offff  je slaapt wel in, maar je bent ontiegelijk vroeg weer wakker, met van die haze slaapjes in de ochtend. En je staat weer brak op…  En zo gaat dat nu keer op keer.

Hoe kan dat nu dat je steeds moe blijft?

Dat is een eenvoudige vraag, met een complex antwoord. Er zijn ontzettend veel factoren waardoor je moeilijk kunt slapen, of wat een negatieve invloed heeft op het slapen. Maar wat toch vaak één van de grootste problemen is, is stress. Waarom dan? Misschien even uitleggen waarvoor stress in je lichaam is.

Wat is en wat doet stress met je lichaam!

Stress maakt jou alert, om je te behoeden voor gevaar. Er komen stoffen vrij in je lichaam om ervoor te zorgen dat je ontzettend veel kracht en energie hebt om je tegen het gevaar te verdedigen of te vluchten (dus rennen als een gek weg voor de tijger die achter je aan komt, maar misschien ga je ook wel in gevecht met hem 😉  ). Is de tijger weg, dan komt je lichaam weer in rust.

Op het moment dat er veel kracht en energie in je lichaam nodig is, praat je over de spieren, longen, hart. Alle benodigde stoffen en zuurstof gaat daar naartoe. Het maakt op het moment van overleven niet uit of je haar en nagels groeien, je huid er goed uitziet, je lichaam op de juiste temperatuur is en, of het voedsel op de juiste manier verteert wordt.

Maar wanneer je stress ervaart, blijft je lichaam alert en de stofjes hiervoor aanmaken. Je staat dus nog steeds in de actie stand. In actie betekent dus GEEN RUST naast alle verder gevolgen is het slapen hierdoor moeilijk.

Hoe kan je nu de stress verminderen zodat je weer goed kan slapen en uitgerust bent?

RUST creëren. Dat kan al door to do  lijstjes te maken, dat geeft rust in je hoofd en overzicht. Ook geeft het je inzicht of er wel tijd is om te ontspannen. Ga lekker in de buitenlucht een wandeling maken, of doe bepaalde ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen.

Weet je niet hoe je dit moet aanpakken?

Dan is het Beleef Vitaliteit pakket  geschikt voor jou. Dit wordt verzorgd door BELEEF COACHING EVELYN REIDINGA  & VIA ANITA NAAR VITALITEIT , waarbij in zes opeenvolgende afspraken drie coachingssessies krijgt met tips en trucs hoe jij rust in je hoofd kan krijgen en daarnaast krijg je drie VoetreflexPlus behandelingen waarbij je ontspanning gaat ervaren en daarnaast ook je energie weer terug krijgt.